Ακολουθείστε μας:

Κατασκευή ιστοσελίδων τιμεσ

Πόσο κοστίζει μια ιστοσελίδα;

Σίγουρα η παραπάνω ερώτηση έχει περάσει από την σκέψη των περισσοτέρων και πιθανότατα να μην έχουμε ακόμα καθαρή εικόνα. Αυτό συμβαίνει γιατί η κάθε ιστοσελίδα είναι ένα μοναδικό έργο σύμφωνα με τις εκάστοτε ανάγκες της κάθε επιχείρησης και σύμφωνα με την πλατφόρμα (τρόπος κατασκευής) που θα επιλεχτεί από κοινού με την κατασκευαστική εταιρεία.

Το pricecheck.gr είναι μια ιστοσελίδα τύπου marketwatch που διαθέτει δεδομένα τιμών και υπηρεσιών σε πραγματικό χρόνο. Αυτό γίνεται σε συνεργασία με τις εταιρείες που έχουν επιλέξει να παραθέσουν τις υπηρεσίες τους στην ιστοσελίδας μας. Συνεπώς, διαθέτουμε μια πολύ έγκυρη πηγή τιμών και μπορούμε να βγάλουμε στατιστικά δεδομένα σχετικά με το πόσο κοστίζει η κατασκευή κάθε τύπου ιστοσελίδας.

Σε αυτή τη σελίδα θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε το πραγματικό κόστος μιας ιστοσελίδας ανάλογα με την κατηγορία της (πχ. eshop) καθώς και με την πλατφόρμα/τεχνολογία κατασκευής που θα επιλεχτεί. Η κατασκευή ιστοσελίδων τιμεσ που παρατίθενται παρακάτω είναι συνεχώς επικαιροποιημένες και σε ισχύ, κάτι που αναλυτικότερα μπορείτε να δείτε από τις προσφερόμενες υπηρεσίες για κατασκευή ιστοσελίδων και να συγκρίνετε τιμές ανάμεσα από πολλές Ελληνικές εταιρείες, καταλήγοντας στην προσφορά που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες.

Κατασκευή ιστοσελίδων

Κατασκευή ιστοσελίδων

Για να κατασκευαστεί μια ιστοσελίδα, υποχρεωτικά θα πρέπει να επιλέξουμε μια τεχνολογία (π.χ. php) και κατ'επέκταση μια πλατφόρμα.

Συνήθως η κατασκευαστική εταιρεία θα μας προτείνει ποια είναι η καλύτερη επιλογή πλατφόρμας και τεχνολογίας για τις ανάγκες μας. Από την επιλογή αυτή προκύπτει και μια πρώτη κλίμακα του κόστους, η οποία θα συνδυαστεί με την κατηγορία της ιστοσελίδας που θέλουμε να κατασκευάσουμε (πχ. eshop).

Οι συνηθέστερες πλατφόρμες που χρησιμοποιούνται είναι:

  • Wordpress
  • Joomla
  • Magento
  • *Custom PHP (πχ. με χρήση Laravel framework)

* Custom εννοούμε την 'χειροποίητη' κατασκευή μιας ιστοσελίδας, χωρίς την χρήση κάποιας έτοιμης πλατφόρμας.

Κατηγορίες ιστοσελίδων

Όταν αναφερόμαστε σε κατασκευή ιστοσελίδων τιμεσ, θα πρέπει να διαφοροποιήσουμε τις ανάγκες της κάθε μιας επιχείρησης. Γενικότερα όμως, υπάρχουν κάποιες κατηγορίες που για όλες τις επιχειρήσεις είναι κοινές. Για παράδειγμα όταν αναφερόμαστε στην κατηγορία 'eshop', τότε όλες οι ιστοσελίδες θα έχουν διαθέσιμα προϊόντα που θα μπορεί κάποιος να δει πληροφορίες, να βάλει στο καλάθι του αυτά που τον ενδιαφέρουν και τέλος να προχωρήσει σε πληρωμή και ολοκλήρωση της παραγγελίας.

Η κατηγορία της ιστοσελίδας είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό, όπου προκύπτει και το κόστος (αντίστοιχα και ο χρόνος) κατασκευής. Παρακάτω μπορούμε να δούμε τις δημοφιλέστερες κατηγορίες ιστοσελίδων.

Υπό κατασκευή

Είναι η οικονομικότερη μορφή ιστοσελίδας, διότι αποτελείτε συνήθως απο τα βασικά στοιχεία επικοινωνίας και μια ανακοίνωση ότι σύντομα θα είναι διαθέσιμη η (ολοκληρωμένη) ιστοσελίδα μας. Αποτελεί μια βασική παρουσία στο internet, ενώ παράλληλα μας επιτρέπει στο διάστημα αυτό να επικοινωνούμε μέσω email με τους πελάτες μας.

Landing Page

Είναι η δεύτερη κατά σειρά πιο οικονομική μορφή ιστοσελίδας, αποτελείται από ένα σύνολο ολοκληρωμένων πληροφοριών που καλύπτουν συνήθως ένα συγκεκριμένο θέμα, για παράδειγμα αναλυτικές πληροφορίες από ένα νέο προϊόν σας. Είναι πολύ οικονομική και γρήγορη λύση, ειδικότερα όταν θέλουμε να προβάλουμε πληροφορίες μόνο για ένα συγκεκριμένο θέμα.

One Page

Είναι η τρίτη κατά σειρά πιο οικονομική μορφή ιστοσελίδας, αποτελείται από πολλά τμήματα ολοκληρωμένων πληροφοριών που καλύπτουν όλη την θεματολογία που θέλετε να εκθέσετε. Λέγονται One page διότι η πλοήγηση από το μενού ουσιαστικά είναι η ίδια μία σελίδα, απλά τα τμήματα πληροφοριών διαχωρίζονται στο ύψος της ιστοσελίδας (πάνω/κάτω) καθώς αλλάζει το scrolling.

Εταιρικής Παρουσίασης

Είναι η πιο διαδεδομένη και κλασική μορφή ιστοσελίδας. Αποτελείται από πολλά τμήματα ολοκληρωμένων πληροφοριών, το κάθε ένα σε ξεχωριστή σελίδα του μενού, που καλύπτουν όλη την θεματολογία που θέλετε να εκθέσετε. Βέλτιστη και σχετικά οικονομική λύση για τις περισσότερες περιπτώσεις που δεν αναζητάμε διαδικτυακή πώληση.

Καταλόγου Προϊόντων

Ένα βήμα πριν την online παραγγελλιοληψία βρίσκεται η κατηγορία του καταλόγου προϊόντων. Στην ουσία κάποιος μπορεί να δει όλα τα προϊόντα/υπηρεσίες που προσφέρουμε και αναλυτικές πληροφορίες, αλλά δεν μπορεί να ολοκληρώσει την παραγγελία του μέσω της ιστοσελίδας.

E-shop

Αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη και ακριβή μορφή ιστοσελίδας, με αναλυτική παρουσίαση όλων των προϊόντων/υπηρεσιών που προσφέρει η επιχείρηση καθώς και με την δυνατότητα να ολοκληρώσει ο επισκέπτης την online αγορά με άμεση εξόφληση των προϊόντων που επέλεξε.

Σημείωση: όλες οι κατηγορίες ιστοσελίδων, συμπεριλαμβάνουν όλες τις δυνατότητες από τις μικρότερες κατηγορίες. Για παράδειγμα μια ιστοσελίδα εταιρικής παρουσίασης, περιλαμβάνει ότι η σελίδα υπό κατασκευής, η landing page, η πληροφορία της one page και φυσικά περισσότερο και πιο δομημένο υλικό. Αντίστοιχα το e-shop περιλαμβάνει ότι και όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες, καθώς επίσης δυνατότητα ολοκλήρωσης online παραγγελιοληψίας και εξόφλησης.

Μάιος 2024

Κατασκευή ιστοσελίδων τιμεσ

Υπό κατασκευή

Στο παρακάτω τραπέζι θα βρείτε τις ελάχιστες και μέγιστες τιμές για κατασκευή μιας ιστοσελίδας τύπου 'Υπό κατασκευή' σε κάθε πλατφόρμα όπως διαμορφώνονται αυτή τη χρονική στιγμή.

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΙΜΗ
Wordpress 70.00€ 2000.00€
Joomla - € - €
Magento - € - €
Custom 75.00€ 149.00€
Άλλο - € - €

Landing Page

Στο παρακάτω τραπέζι θα βρείτε τις ελάχιστες και μέγιστες τιμές για κατασκευή landing page σε κάθε πλατφόρμα όπως διαμορφώνονται αυτή τη χρονική στιγμή.

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΙΜΗ
Wordpress 150.00€ 2000.00€
Joomla 320.00€ 320.00€
Magento - € - €
Custom 199.00€ 500.00€
Άλλο - € - €

One Page

Στο παρακάτω τραπέζι θα βρείτε τις ελάχιστες και μέγιστες τιμές για κατασκευή one page σε κάθε πλατφόρμα όπως διαμορφώνονται αυτή τη χρονική στιγμή.

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΙΜΗ
Wordpress 99.00€ 2500.00€
Joomla - € - €
Magento - € - €
Custom 99.00€ 500.00€
Άλλο 159.96€ 197.16€

Εταιρικής Παρουσίασης

Στο παρακάτω τραπέζι θα βρείτε τις ελάχιστες και μέγιστες τιμές για κατασκευή ιστοσελίδας εταιρικής παρουσίασης σε κάθε πλατφόρμα όπως διαμορφώνονται αυτή τη χρονική στιγμή.

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΙΜΗ
Wordpress 250.00€ 4000.00€
Joomla 300.00€ 1250.00€
Magento - € - €
Custom 115.00€ 1116.00€
Άλλο 480.00€ 700.00€

Καταλόγου Προϊόντων

Στο παρακάτω τραπέζι θα βρείτε τις ελάχιστες και μέγιστες τιμές για κατασκευή ιστοσελίδας καταλόγου προϊόντων σε κάθε πλατφόρμα όπως διαμορφώνονται αυτή τη χρονική στιγμή.

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΙΜΗ
Wordpress 250.00€ 2500.00€
Joomla - € - €
Magento - € - €
Custom 299.00€ 1999.00€
Άλλο 890.00€ 1500.00€

E-shop

Στο παρακάτω τραπέζι θα βρείτε τις ελάχιστες και μέγιστες τιμές για κατασκευή e-shop σε κάθε πλατφόρμα όπως διαμορφώνονται αυτή τη χρονική στιγμή.

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΙΜΗ
Wordpress 550.00€ 20000.00€
Joomla 700.00€ 700.00€
Magento - € - €
Custom 999.00€ 7000.00€
Άλλο 950.00€ 1800.00€

Συχνές Ερωτήσεις - Κατασκευή ιστοσελίδων τιμεσ - Σύγκριση τιμών


Μια ιστοσελίδα μπορεί να κοστίζει από μερικές δεκάδες ευρώ έως και μερικές χιλιάδες ευρώ. Για να μάθουμε ακριβώς πόσο θα κοστίσει η ιστοσελίδα που θέλουμε να φτιάξουμε, μπορούμε να δούμε τον οδηγό κατασκευής ιστοσελίδων τιμές στο pricecheck.gr.

Το eshop θεωρείτε η πιο πολύπλοκή μορφή ιστοσελίδας και το κόστος ξεκινάει από μερικές εκατοντάδες ευρώ μέχρι και μερικές χιλιάδες ευρώ. Ανάλογα με τις ανάγκες που έχουμε θα προκύψει και η αντίστοιχη τιμή. Για να μάθουμε ακριβώς πόσο θα κοστίσει η ιστοσελίδα που θέλουμε να φτιάξουμε, μπορούμε να δούμε τον οδηγό κατασκευής ιστοσελίδων τιμές στο pricecheck.gr

Οι ιστοσελίδες για ΑΜΕΑ διαφέρουν ως προς την παραμετροποίηση που μπορεί να κάνει ο επισκέπτης. Για παράδειγμα, μπορεί να μεγαλώσει την γραμματοσειρά για να διαβάζετε πιο εύκολα, μπορεί να δει την ιστοσελίδα σε 2 αποχρώσεις μόνο κλπ. Δεδομένου της δυνατότητα παραμετροποίησης, οι ιστοσελίδας για ΑΜΕΑ κοστιζουν όσο οι βασικές συν ένα ποσοστό περίπου 10% - 30%.

Με μια πρόχειρη αναζήτηση στο google, θα βρείτε πολλές δωρεάν ιστοσελίδες που μπορείτε να κατασκευάσετε. Οι περισσότερες ως αντάλλαγμα θα τοποθετήσουν δικές τους διαφημίσεις στην ιστοσελίδα σας, ή θα σας παρέχουν πολύ βασικές δυνατότητες (πχ. δεν θα μπορέσετε να φτιάξετε δωρεάν eshop).

Μια ιστοσελίδα για να διατηρηθεί online έχει συνήθως ένα πολύ μικρό ετήσιο κόστος, το οποίο αφορά την φιλοξενία. Στις περιπτώσεις που έχει κατασκευαστεί με κάποια έτοιμη πλατφόρμα (πχ. Wordpress) θα πρέπει να συνηπολογίσουμε το κόστος τακτικών αναβαθμίσεων για να είναι ασφαλής η ιστοσελίδας μας.