Ακολουθείστε μας:

Η ιστοσελίδα, είναι ένα σύνολο σελίδων στο διαδίκτυο σε μορφή εγγράφου, οι οποίες συνθέτουν έναν ιστότοπο με μοναδικό domain name (όνομα ιστότοπου) και περιλαμβάνουν περιεχόμενο όπως εικόνες, βίντεο, προϊόντα, κείμενο κ.α. Οι χρήστες του διαδικτύου, μπορούν να περιηγηθούν στις σελίδες μιας ιστοσελίδας, επιλέγοντας links (υπερσυνδέσμους), τα οποία συνδέουν τις σελίδες μεταξύ τους.

Οι ιστοσελίδες δημιουργούνται με σκοπό την προώθηση και προβολή προϊόντων, υπηρεσιών και περιεχομένου όπως βίντεο, άρθρα και εικόνες. Η κατηγοριοποίησή τους εξαρτάται από τον σκοπό που εξυπηρετούν. Ενδεικτικά, κάποια είδη ιστοσελίδων είναι τα Blogs (ιστότοποι που ανανεώνονται καθημερινά με περιεχόμενο), τα eshops (ηλεκτρονικό κατάστημα) και τα portals (ιστότοπος που συγκεντρώνει περιεχόμενο από διαφορετικές πηγές του διαδικτύου).

Η διαδικτυακή παρουσία μιας επιχείρησης ή ενός οργανισμού είναι πλέον απαραίτητη. Η ιστοσελίδα, αποτελεί το εργαλείο διασύνδεσης επιχειρήσεων και πελατών. Η δημιουργία της, θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της επιχείρησης με πολλαπλούς τρόπους. Η ιστοσελίδα, δίνει τη δυνατότητα στην επιχείρηση, να χρησιμοποιεί ένα νέο κανάλι προώθησης και πώλησης προϊόντων και υπηρεσιών, να αυξήσει την αναγνωρισιμότητα και το κύρος της, να προσελκύσει νέους πελάτες, να επικοινωνήσει μαζί τους και να διαφημίζεται όλο το εικοσιτετράωρο.

Για την κατασκευή ιστοσελίδας, το πρώτο πράγμα που χρειάζεται είναι η αγορά ενός domain name (όνομα ιστοχώρου - διεύθυνση στο διαδίκτυο) της μορφής www.toonomamou.gr καθώς επίσης και ενός πακέτου φιλοξενίας ιστοχώρου (web hosting) από έναν πάροχο. Πολύ σημαντικό, είναι ακόμη το πιστοποιητικό ασφαλείας SSL για την ιστοσελίδα σας, ώστε να χαρακτηρίζεται ως ασφαλής από τις μηχανές αναζήτησης. Έπειτα, για να μπορεί η ιστοσελίδα να χτιστεί και να ανανεώνεται το περιεχόμενό της, είναι απαραίτητο ένα αξιόπιστο CMS (Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου). Τα δημοφιλέστερα CMS είναι το Wordpress, το Joomla, Magento, καθώς τις περισσότερες φορές σύστημα διαχείρισης περιεχομένου έχουν και τα custom site.

Το κόστος κατασκευής μιας ιστοσελίδας, εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Σίγουρα, υπάρχουν οικονομικές λύσεις με πλατφόρμες που υποστηρίζουν την δωρεάν δημιουργία ιστοσελίδας, ωστόσο είστε σίγουροι ότι θέλετε να κάνετε αυτή την επιλογή; Επενδύοντας ένα ποσό στη δημιουργία μιας επαγγελματικής ιστοσελίδας, τα χαρακτηριστικά και οι ευκολίες που θα έχετε στο κομμάτι της διαχείρισης, θα είναι πολύ μεγαλύτερα. Οι παράγοντες που θα επηρεάσουν το τελικό κόστος είναι το μέγεθος της ιστοσελίδας, τα στοιχεία που βελτιώνουν την εμπειρία του χρήστη (features), το design (εάν θα επιλέξετε ένα έτοιμο template ή μία custom λύση), το web hosting και το SSL πιστοποιητικό ασφαλείας της ιστοσελίδας. Σίγουρα, όσες περισσότερες δυνατότητες επιθυμείτε να έχει η ιστοσελίδα σας, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το κόστος της.

Τα χαρακτηριστικά εκείνα που καθορίζουν μια καλή ιστοσελίδα είναι πρώτον, η ταχύτητα φόρτωσης. Η αργή σύνδεση, μπορεί να γίνει η αιτία που χάνονται οι εν δυνάμει πελάτες σας. Έπειτα, η προσβασιμότητα. Είναι απαραίτητο να μπορούν όλοι οι χρήστες να έχουν πρόσβαση στην ιστοσελίδα. Το τελευταίο καιρό, πολλές ιστοσελίδες αναβαθμίζονται ώστε να μπορούν να παρέχουν πρόσβαση σε ΑΜΕΑ. Απαραίτητη για το χρήστη, είναι και η εύκολη πλοήγηση στην ιστοσελίδα. Η δομή και η ιεράρχηση των κατηγοριών της ιστοσελίδας, πρέπει να είναι φιλική προς τον χρήστη, ώστε να μπορεί με εύκολα βήματα να περιηγηθεί στα προϊόντα και τις υπηρεσίες. Τέλος, μία καλή ιστοσελίδα, πρέπει να είναι πάντα ενημερωμένη και να παρέχει στους επισκέπτες της, την πληροφορία που αναζητούν.

Κατά την επιλογή του κατάλληλου συνεργάτη για την κατασκευή της ιστοσελίδας σας, πρέπει να δώσετε βάση στα εξής. Πώς είναι η δική του ιστοσελίδα; Είναι ενημερωμένη ή παλιά; Έπειτα, τι τεχνολογικές δυνατότητες θα έχει η ιστοσελίδα που προτείνει; Η ιστοσελίδα, θα πρέπει να μπορεί να υποστηρίξει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που κάνουν μια ιστοσελίδα φιλική προς τον χρήστη. Ακόμη, εάν δεν είστε προγραμματιστής, είναι βέβαιο ότι κάπου παρακάτω θα χρειαστείτε υποστήριξη σε τεχνικά ζητήματα. Παρέχει ο συνεργάτης τέτοιου είδους υποστήριξη; Όλα αυτά τα ζητήματα είναι σημαντικά και πρέπει να λυθούν πριν προχωρήσει η συνεργασία.