Ακολουθείστε μας:
Φίλτρα
Φίλτρα

Συχνές Ερωτήσεις - Κατασκευή landing page


Μια Landing Page είναι μια ιστοσελίδα ειδικά σχεδιασμένη για να μετατρέψει τους επισκέπτες σε πελάτες ή leads. Αποτελεί το τελευταίο βήμα του ταξιδιού ενός χρήστη και είναι το σημείο επαφής μεταξύ του χρήστη και του ιστότοπου. Είναι η πρώτη σελίδα που βλέπει ο χρήστης όταν φτάνει σε έναν ιστότοπο και είναι η τελευταία που βλέπει πριν προβεί σε αγορά ή άλλη επιθυμητή ενέργεια.

Για τη δημιουργία μιας αποτελεσματικής landing page, υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που είναι απαραίτητα. Σε αυτά περιλαμβάνονται ένας τίτλος και ένας υπότιτλος, μια σαφής πρόσκληση για δράση, οπτικό υλικό ή βίντεο, συναρπαστικό κείμενο και μια φόρμα opt-in.

Ο τίτλος και ο υπότιτλος πρέπει να τραβούν την προσοχή και να επικοινωνούν αμέσως την αξία της σελίδας. Θα πρέπει να είναι σαφής και συνοπτικός και να περιλαμβάνει μια λέξη-κλειδί ή φράση που σχετίζεται με την προσφορά. Η πρόσκληση για δράση είναι το επόμενο στοιχείο που θα πρέπει να ξεχωρίζει. Είναι συνοπτική και άμεση και εξηγεί τι μπορεί να κάνει ο χρήστης ή τι θα συμβεί όταν πατήσει το κουμπί. Τα οπτικά στοιχεία ή το βίντεο είναι επίσης εξαιρετικά για να ενισχύσουν τη σελίδα και να την κάνουν πιο ελκυστική.

Τέλος, η landing page θα πρέπει να έχει στόχο το CTA (call to action) δηλαδή μια δράση που να μπορεί να ολοκληρώσιε το ενδιαφερόν του ο επισκπέπτης. Η φόρμα θα πρέπει να είναι εύκολο να συμπληρωθεί και να περιλαμβάνει μόνο τις απαραίτητες πληροφορίες. Δηλαδή, να περιλαμβάνει ένα πλαίσιο ελέγχου για να συμφωνήσει ο χρήστης με τυχόν όρους, όπως η πολιτική απορρήτου ή η εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο.