Ακολουθείστε μας:

Τι είναι το temu;

  • 14 Νοεμβρίου, 2023
Τι είναι το temu;

Το Temu είναι μια κινεζική εφαρμογή αγορών που κατακτά την Ελληνική αγορά

Τι είναι το Temu;

Το Temu, η εφαρμογή αγορών που κατακτάει την καθημερινότητα, έφτασε στην Ελληνική αγορά με δυναμικό βήμα. Διαθέσιμο για Android, iOS, και μέσω ιστοσελίδας, το Temu ανήκει στην Pinduoduo, μια Κινεζική εταιρεία που έχει καταφέρει να είναι ένας από τους μεγαλύτερους διαδικτυακούς λιανοπωλητές στην Κίνα.

Η Pinduoduo, ως διαχειριστής του Temu, έχει καταφέρει να αναδείξει την εφαρμογή αυτή σε έναν από τους πιο δημοφιλείς λιανοπωλητές στις Ηνωμένες Πολιτείες, από τον Σεπτέμβριο του 2022 και εξής. Παρά την τεράστια επιτυχία του Temu στις ΗΠΑ, στην Ελλάδα, η γνωριμία με αυτόν τον καινούργιο παίκτη στην αγορά αρχίζει να επεκτείνεται.

Το Temu αποτελεί μια συναρπαστική εμπειρία αγορών, παρέχοντας στους καταναλωτές πρόσβαση σε μια ποικιλία προϊόντων με ανταγωνιστικές τιμές. Η εφαρμογή έχει συνδυάσει επιτυχώς την άνεση των ψηφιακών αγορών με την ποικιλία και την προσιτότητα. Με το Temu, οι καταναλωτές έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν διάφορα προϊόντα από διάφορες κατηγορίες, προσφέροντας έναν νέο τρόπο αγορών.

Η δυναμική ανάπτυξη του Temu στην Ελλάδα υποδηλώνει τον ανερχόμενο ρόλο της εφαρμογής στον κόσμο του ηλεκτρονικού εμπορίου. Με μια πλατφόρμα που συνδυάζει την πρωτοποριακή τεχνολογία με τις ανάγκες των καταναλωτών, το Temu αναμένεται να εξελιχθεί σε ένα σημαντικό μέρος του ελληνικού εμπορίου.

Γιατί έχει τόσο χαμηλές τιμές το Temu;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι και εξηγήσεις πίσω από τον τρόπο που το Temu.com καταφέρνει να προσφέρει προϊόντα σε τόσο χαμηλές τιμές. Επιπλέον, οι εκπτώσεις, οι νέες προσφορές και η δωρεάν αποστολή σε εκατοντάδες προϊόντα μπορούν εύκολα να τραβήξουν το ενδιαφέρον ακόμη και των πελατών που είναι πιο προσεκτικοί με τις online αγορές τους.

Το Temu.com συνδέει άμεσα τους πελάτες με τους κατασκευαστές, οι οποίοι έχουν τη βάση τους κυρίως στην Κίνα, εξαλείφοντας τον ενδιάμεσο κρίκο. Αυτό μειώνει το κόστος παραγωγής και διανομής, επιτρέποντας την εξοικονόμηση πόρων για τους πελάτες. Επιπλέον, το Temu.com χρησιμοποιεί το λογισμικό της μητρικής του εταιρείας, Pinduoduo, για να αντιστοιχίζει και να ελέγχει την παραγωγική ικανότητα της Κίνας, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων για τη ζήτηση στις ΗΠΑ.

Αυτή η συνεργασία επιτρέπει στους πωλητές του Temu να προβλέπουν καλύτερα τις τρέχουσες τάσεις, να σχεδιάζουν την παραγωγή τους με περισσότερη προσοχή και να αποφεύγουν την υπερβολική παραγωγή αντικειμένων που δεν έχουν υψηλές πωλήσεις. Ειδικότερα στις ΗΠΑ, το Temu έχει καταφέρει να κερδίσει ευρεία αναγνώριση λόγω των χαμηλών τελών μεταφοράς και της μη φορολόγησης κανενός δέματος που έχει αξία κάτω από τα 800 δολάρια.

Το Temu προσφέρει επιπλέον έκπτωση, κουπόνια και flash εκπτώσεις προκειμένου να προσελκύσει πελάτες και να αυξήσει τον όγκο των πωλήσεών του. Επιπλέον, χρησιμοποιεί παιχνίδια και προωθήσεις στα κοινωνικά δίκτυα προκειμένου να διατηρεί συνεχώς υψηλό ενδιαφέρον και πιστούς χρήστες.

Είναι νόμιμο και αξιόπιστο το Temu.com;

Το Temu αποτελεί μια νόμιμη επιχείρηση, και το ίδιο ισχύει για την ιστοσελίδα και τις εφαρμογές της. Ωστόσο, οι αγορές που πραγματοποιείτε από το ηλεκτρονικό κατάστημα ενδέχεται να μην συμμορφώνονται πλήρως με τους τελωνειακούς κανονισμούς της Ελλάδας. Κάποια από τα προϊόντα στο Temu.com μπορεί να είναι αμφισβητήσιμης γνησιότητας, να παραβιάζουν τους κανονισμούς ή ακόμη και να απαγορεύονται από το νόμο.

Επιπλέον, ορισμένα από τα προϊόντα στο Temu.com ενδέχεται να υπόκεινται σε περιορισμούς ή δασμούς εισαγωγής βάσει της αξίας, της προέλευσης ή της κατηγορίας τους. Για παράδειγμα, ορισμένα προϊόντα μπορεί να απαιτούν ειδικές άδειες ή πιστοποιήσεις για την είσοδό τους στην Ελλάδα. Επίσης, κάποια προϊόντα ενδέχεται να υπόκεινται σε δασμούς αντιντάμπινγκ ή αντισταθμιστικούς δασμούς εάν πωλούνται σε τιμή χαμηλότερη από την κανονική αξία ή αν επιδοτούνται από άλλη χώρα.

Για να διασφαλίσετε την ασφαλή αγορά, συνίσταται να ελέγχετε τις πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με την εισαγωγή αγαθών από το εξωτερικό και να είστε προετοιμασμένοι να καταβάλετε οποιαδήποτε ισχύοντα τέλη ή φόρους. Συνολικά, η παραγγελία από το Temu δεν είναι παράνομη, αλλά η προσοχή στην επιλογή προϊόντων και τη δαπάνη ενδέχεται να αποφέρει επιπλέον έξοδα.