Ακολουθείστε μας:

Πως να διαλέξω domain name;

Πως να διαλέξω domain name;

Θέλετε να προχωρήσετε σε κατοχύρωση domain name και έχετε το ερώτημα του πως να διαλέξω domain name;

Εν αρχή ην το … Domain!
Αδιαμφησβήτητη είναι η χρησιμότητα κατοχύρωσης ενός ονόματος χώρου στο internet (domain name), καθώς τα πάντα για την διαδικτυακή σας παρουσία, ξεκινούν από το domain σας. Κυριαρχούν ωστόσο οι απορίες «Πως να διαλέξω Domain name» ; «Ποιο είναι το κατάλληλο domain για την ιστοσελίδα μου»; «Τι πρέπει να προσέξω στην κατοχύρωση ενός ονόματος χώρου;» «Πως να κατοχυρώσω ένα domain;» «Τι όνομα χώρου να επιλέξω;»

Οι πληροφορίες για την διαδικασία επιλογής και την τελική κατοχύρωση ενός domain name, είναι πολλές, για αυτό συγκεντρώσαμε για εσάς, τις κορυφαίες συμβουλές ώστε να κατοχυρώσετε το ιδανικό Domain για τις διαδικτυακές σας ανάγκες.

Πως να διαλέξω domain name;

Ίσως το πρώτο δεδομένο στο οποίο θα πρέπει να καταλήξετε αρχικά, είναι η κατάληξη του domain σας το λεγόμενο TLD (Top level domains). Μπορείτε να επιλέξετε κατάληξη του domain με γεωγραφικά κριτήρια όπως για παράδειγμα .gr (αν κατά κανόνα δραστηριοποιήστε στην Ελλάδα), .com (αν δραστηριοποιείστε παγκόσμια), .eu (αν δραστηριοποιείστε πανευρωπαϊκά) κοκ. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε την κατάληξη του domain σας με βάση την ιδιότητα σας: .store (αν μιλάμε για ηλεκτρονικό κατάστημα), .info (αν πρόκειται για ενημερωτικού χαρακτήρα περιεχόμενο) κοκ. Φυσικά αν δεν είστε σίγουροι δεν χρειάζεται να περιοριστείτε μόνον σε μια κατάληξη, μπορείτε να κατοχυρώσετε περισσότερα του ενός domain με το ίδιο πρόθεμα και διαφορετικές καταλήξεις.

Πως να επιλέξω το όνομα που θα έχει το domain name;

Το Domain name που θα επιλέξετε, πρέπει αρχικά να είναι «πιασάρικο» και εύκολο στην θύμηση (memorable). Για να διαλέξετε ένα αντίστοιχο domain name, μπορείτε να ακολουθήσετε ένα από τα παρακάτω έξυπνα tips:

  • Περιγραφικό της δραστηριότητας σας, όπως για παράδειγμα το pricecheck.gr όπου το domain περιγράφει και την δραστηριότητα του ιστοτόπου.
  • Όνομα δημιουργού, όπως για παράδειγμα toonomasas.gr
  • Η επωνυμία της επιχείρησης, όπως για παράδειγμα epixirisimou.gr
  • Μεταφορική λέξη όπως για παράδειγμα το skroutz.gr ή το etsi.gr. Εδώ επιλέγετε ένα domain name το οποίο ουσιαστικά υπαινίσσεται κάτι άλλο.
  • Τοπωνύμια, όπως για παράδειγμα athenslive.gr όπου πρακτικά επικεντρώνεστε τον τόπο όπου δραστηριοποιήστε.
  • Αρχικά λέξεων όπως για παράδειγμα cdn.com, έτσι με έξυπνο τρόπο «συμπυκνώνετε» την πληροφορία σε ένα domain name
  • Συνδυασμός λέξεων, όπως για παράδειγμα aboutyou.gr, όπου ουσιαστικά συνδυάζετε λέξεις ή φράσεις με ενδιαφέρον τρόπο.

Σχετίζεται η επιλογή ονόματος domain με τα αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης;

Η απάντηση στο ερώτημα «Πως να διαλέξω domain name», μπορεί να είναι και καθολικά ο προσανατολισμός προς τις μηχανές αναζήτησης. Δηλαδή μπορείτε να διαλέξετε ένα όνομα χώρου στο Internet, το οποίο να περιλαμβάνει ενδεχομένως λέξεις κλειδιά που αφορούν την δραστηριότητα σας. Έτσι δίνετε και boost στην μηχανή αναζήτησης να ευρετηριάσει ακόμα πιο εύκολα το περιεχόμενο σας. Το μόνο μειονέκτημα αυτής της συμβουλής, είναι ότι τα κορυφαία keywords, συνήθως έχουν ήδη κατοχυρωθεί, όπως δεν χάνετε τίποτε να αναζητήσετε αν είναι διαθέσιμο αυτό που σας ενδιαφέρει.

Υπάρχουν περιορισμοί στην επιλογή του ονόματος domain name;

Σημαντικοί περιορισμοί δεν υπάρχουν, όμως ένα βασικό κριτήριο στην επιλογή domain name είναι η απλότητα του. Το domain σας δεν χρειάζεται να έχει πολλές λέξεις, παύλες, αριθμούς. Θα πρέπει να είναι απλό και εύηχο, ενώ συνολικά δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τους 15 χαρακτήρες ώστε να είναι εύκολο τόσο να το θυμάται κάποιος όσο και να το πληκτρολογήσει. Φυσικά πάντα έχετε την δυνατότητα να κατοχυρώσετε επιπλέον ονόματα χώρου, παρεμφερή του κεντρικού σας ή με πολλαπλές καταλήξεις, ώστε να τα χρησιμοποιείτε παράλληλα.

Απο που να αγορασω domain name;

Αν έχετε αποφασίσει το όνομα του domain που θέλετε να κατοχυρώσετε, τότε το μόνο που μένει είναι να βρείτε μια εταιρεία που να είναι κατοχυρωτής domain names καθώς και φυσικά να βρείτε την καλύτερη τιμή. Για να δείτε όλες τις εταιρείες που προσφέρουν κατοχύρωση domain name και να βρείτε την οικονομικότερη τιμή, πατήστε εδώ και επιλέξτε αυτή που σας ενδιαφέρει.

Και ένα χρήσιμο tip!

Μην ξεχάσετε, να κατοχυρώσετε το domain σας στα δικά σας στοιχεία και όχι στα στοιχεία κάποιου developer ή ατόμου που ενδεχομένως θα αναλάβει την εργασία για λογαριασμό σας. Μόνο έτσι μπορείτε να διασφαλίσετε ότι το όνομα χώρου σας ανήκει και δεν θα κινδυνέψετε σε καμία περίπτωση να το χάσετε με κακεντρεχή τρόπο.