Ακολουθείστε μας:

Αγορά / Κατοχύρωση domain name

Αγορά / Κατοχύρωση domain name

Κατοχύρωση domain name, είναι τόσο σπουδαία η αγορά domain τελικά;

Τι είναι το domain name;

Ένα Domain name (ή όνομα χώρου, ή όνομα τομέα), είναι ουσιαστικά μια διεύθυνση στο διαδίκτυο. Πιο «επιστημονικά», κάθε ιστότοπος στο Intenet είναι προσπελάσιμος μέσω μιας σειράς αριθμών (η γνωστή διεύθυνση IP).

Επειδή όμως είναι αδύνατο όλοι οι χρήστες του διαδικτύου να θυμούνται την σειρά αριθμών που χρησιμοποιούν οι ιστοσελίδες που επιθυμούν να προσεγγίσουν, δημιουργήθηκαν τα Domain name. Επομένως το domain είναι η αντικατάσταση για τους χρήστες του διαδικτύου, της διεύθυνσης IP στην οποία ανήκει ο κάθε χώρος στο Intenet (ιστοσελίδα, eshop, ενημερωτικός ιστότοπος, ιστολόγιο κλπ).

Γιατί να προχωρήσω σε αγορά domain name;

Βασικά, η απόλυτη εποχή της τεχνολογίας είναι εδώ, συνεπώς είναι αδύνατο να μην συμβαδίζετε με αυτήν και να μην έχετε καμία παρουσία στο διαδίκτυο. Πέραν αυτού, υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι για να προχωρήσετε εν τέλει στο λεγόμενο domain registration ή κατοχύρωση domain name. Παρακάτω θα περιγράψουμε μερικούς από αυτούς τους λόγους:

  • «Προσωπικοί» λόγοι
    Καλό θα ήταν, για να διαφυλάξετε το όνομα σας, να το κατοχυρώσουμε στο Internet. Για παράδειγμα toonomamou.gr Έτσι « προστατεύετε» το περιεχόμενο το οποίο θα εμφανιστεί στον παγκόσμιο ιστό, όταν κάποιος σας αναζητά. Ιδανικά, αν έχετε και εμπορική/επαγγελματική δραστηριότητα, θα μπορούσατε να δημοσιεύσουμε το βιογραφικό σας, ή στοιχεία επικοινωνίας, ή όποια άλλη πληροφορία επιθυμείτε να μοιραστείτε στο διαδίκτυο.
  • Επώνυμος λογαριασμός email
    Τώρα ειλικρινά αν ψάχνατε κάποι@ν ή κάτι στο ίντερνετ, θα παίρνατε πιο σοβαρά αυτ@ν που θα σας έδινε σαν email επικοινωνίας το zoiro-louloudaki @ gmail.com ή το info@toonomamou.gr ; Νομίζω πιάσατε το νόημα! Σαφώς πολύ πιο αξιόπιστο, επαγγελματικό και έχει τις χάρες όλες είναι ένα email το οποίο συνοδεύεται από ένα domain name!
  • Δώστε το στίγμα σας
    Υπάρχει κοινό το οποίο σας αναζητά; Μέσω του διαδικτύου μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για θέματα που σας αφορούν όπως προσφορές, θέσεις εργασίας. Κατευθύνετε το κοινό στα κοινωνικά σας δίκτυα ή το email σας, κατοχυρώνοντας ένα domain name μέσω ανακατεύθυνσης (ή αλλιώς redirection).
  • Χτίστε το Brand σας
    Άσχετα από το αν είναι νέα ή παλιά η επιχείρηση σας, για την επιβίωση της, θα πρέπει να έχει ηλεκτρονική παρουσία. Άρα πρέπει να κατοχυρώσετε ένα domain, όπου πάνω σε αυτό θα χτίσετε και το Brand ή αλλιώς την εταιρική ταυτότητα σας. Έτσι οι πελάτες σας, θα θυμούνται την επιχείρηση σας, ενώ μπορείτε να επεκταθείτε και στο ηλεκτρονικό εμπόριο.
  • Υπό κατασκευή
    Αν δεν είστε σίγουροι τι από τα παραπάνω χρησιμεύει σε εσάς προσωπικά, τότε μπορείτε να κατοχυρώσετε ένα όνομα για να δημιουργήσετε ένα «υπό κατασκευή» περιεχόμενο, ώστε να είστε σε θέση στο μέλλον να το αξιοποιήσετε προς όφελος σας.

Από τα παραπάνω λοιπόν καταλαβαίνετε κατά πόσο είναι σπουδαίο να κατοχυρώσετε Domain name σε έναν καταχωρητή ονομάτων χώρου. Και πριν κλείσουμε, για να σας βοηθήσουμε ακόμα παραπάνω, απαντάμε σύντομα και στο ερώτημα πόσα Domain θα σας χρειαστούν;

Η «πεπατημένη» θα λέγαμε είναι να κατοχυρώσετε το domain που αντιστοιχεί στο όνομα της επιχείρησης σας (αν είναι διαθέσιμο φυσικά), αλλά και παρεμφερή με αυτό ονόματα και καταλήξεις. Για παράδειγμα αν κατοχυρώσετε το toonomamou.gr καλό θα ήταν να κατοχυρώσετε και to-onomamou.gr και toonomamou.com και to-onomamou.com κοκ

Αγορά domain name

Κλείνοντας, κρατήστε υπόψη ότι στο pricecheck.gr μπορείτε να δείτε όλες τις εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες κατοχύρωσης domain name στο internet. Μπορείτε να συγκρίνετε τις τιμές κατοχύρωσης και τις extra υπηρεσίες που σας παρέχουν μαζί με την κατοχύρωση του domain σας, αλλά και να επιλέξετε τον ιδανικό για τις ανάγκες σας συνεργάτη. Για να δείτε τις εταιρείες που προσφέρουν αγορά domain name ακολουθείστε τον σύνδεσμο https://www.pricecheck.gr/domain-names.