Ακολουθείστε μας:

Σχεδίαση ιστοσελίδων

Σχεδίαση ιστοσελίδων

Η σχεδίαση ιστοσελίδων θα πρέπει να είναι προσανατολισμένη προς την καλύτερη δυνατή πλοήγηση & εμπειρία στον χρήστη.

Η σχεδίαση ιστοσελίδων και η κατασκευή τους, αποτελεί ολόκληρη επιστήμη και δεν είναι απλή υπόθεση! Προκειμένου να απολαύσετε μια ιστοσελίδα ασφαλή, γρήγορη και επεκτάσιμη σε κάθε σας μελλοντική ανάγκη, θα πρέπει να αναθέσετε το έργο της δημιουργίας της ιστοσελίδας σας στον κατάλληλο τεχνικό. Με μια επιτυχημένη κατασκευή ιστοσελίδας, μπορείτε να προβάλετε την επιχείρηση σας, τα προϊόντα σας ή τις υπηρεσίες σας, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς και να αναπτύξετε την αναγνωρισιμότητα, τις πωλήσεις και τα κέρδη σας.

Στο παρόν άρθρο, θα αναλύσουμε τα καίρια σημεία που πρέπει να προσέξετε για μια επιτυχημένη κατασκευή ιστοσελίδων:

Σχεδίαση Ιστοσελίδων

Η σχεδίαση ιστοσελίδων, θα πρέπει να είναι προσανατολισμένη προς την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη, στην πλοήγηση (UX = User Experience). Η επίτευξη αυτού του στόχου, είναι εφικτή μέσω συγκεκριμένων τεχνικών όπου μόνο ένας επαγγελματίας web designer, είναι σε θέση να γνωρίζει και να εφαρμόζει. Ιδανικά το περιβάλλον πλοήγησης για τον επισκέπτη σας θα πρέπει να είναι θελκτικό και εύχρηστο ώστε να αποκτήσετε έναν πιστό επισκέπτη ο οποίος θα επιστρέψει ξανά και ξανά στον ιστότοπο σας για να δει το περιεχόμενο που προβάλετε.

Θα πρέπει το design της ιστοσελίδας σας να είναι καθαρό (clean design) και ευανάγνωστο, χωρίς περιττή πληροφορία που ενδεχομένως θα αποπροσανατολίσει τον επισκέπτη σας. Τα εμπορικά μηνύματα που επιθυμείτε να περάσετε στο κοινό σας, θα πρέπει να είναι σε ξεκάθαρα σημεία στον ιστότοπο, πάντα με την καθοδήγηση του τεχνικού σας. Το περιεχόμενο όπου θα αναρτήσετε στην ιστοσελίδα σας, θα πρέπει και αυτό με την σειρά του να είναι μελετημένο και η δομή του να είναι τέτοια ώστε να προβάλει με επιτυχία στον παγκόσμιο ιστό το μήνυμα σας. Η σχεδίαση ιστοσελίδων σας, θα πρέπει να είναι σύγχρονη και να πληροί φυσικά τις προαπαιτούμενες προδιαγραφές ασφαλείας, από κατασκευής.

Ταχύτητα Ιστοσελίδας

Η γρήγορη φόρτωση, εξαρτάται από μια συστοιχία δεδομένων τα οποία πρέπει να προσέξετε κατά την διάρκεια της κατασκευής των ιστοσελίδων σας. Βασικό στοιχείο αποτελεί η επιλογή παρόχου φιλοξενίας για την ιστοσελίδα σας, όπου θα σας παρέχει ταχύτατους servers, οι οποίοι δεν θα είναι υπερφορτωμένοι και το setup τους θα σας εξασφαλίζει μέγιστη ασφάλεια. Στο pricecheck.gr μπορείτε να δείτε τις κορυφαίες εταιρείες που προσφέρουν σχεδίαση ιστοσελίδων, να συγκρίνετε τις τιμές και τα χαρακτηριστικά των πακέτων τους, και να επιλέξετε την ιδανική λύση για εσάς.

Σημαντικά δεδομένα για την ταχύτητα και την απόδοση της ιστοσελίδας σας κατά την κατασκευή της είναι φυσικά ο τρόπος κατασκευής ιστοσελίδας. Να είναι δηλαδή από κατασκευής, ελαφριά στον κώδικά της, να μην έχει περιττές εφαρμογές που την βαρύνουν, να έχει βελτιστοποιημένο περιεχόμενο (φωτογραφίες κοκ). Άλλο ένα βασικό δεδομένο για την ταχύτητα της ιστοσελίδας σας, αποτελεί η συντήρηση της ιστοσελίδας μετά την κατασκευή, να είναι δηλαδή διαρκώς αναβαθμισμένη και ασφαλής.

Απόκριση ιστοσελίδας σε συσκευές και οθόνες

Το λεγόμενο responsive στην σχεδίαση ιστοσελίδων. Ουσιαστικά ένα σημείο που θα πρέπει να προσέξετε, είναι η ιστοσελίδα σας να μπορεί να ανταποκριθεί σωστά σε όλα τα μεγέθη οθονών, λειτουργικά συσκευών, και Browsers. Θα πρέπει δηλαδή η σχεδίαση των ιστοσελίδων σας να είναι responsive και αυτό είναι βασικό καθώς στατιστικά η πλειοψηφία των επισκεπτών ενός ιστοτόπου, προέρχεται από κινητές συσκευές και λιγότερο από σταθερούς υπολογιστές.

Σχεδίαση ιστοσελίδων τιμές

Οι τιμές και τα πακέτα για σχεδίαση ιστοσελίδων όπου μπορεί να συναντήσετε στην αγορά είναι πολλές. Το τελικό κόστος για κατασκευή ιστοσελίδας εξαρτάται πάντα από το μέγεθος του ιστοτόπου που επιθυμείτε να αναπτύξετε, το περιεχόμενο και τις λειτουργίες όπου χρειάζεστε να υποστηρίζει. Στο pricecheck.gr μπορείτε πάντα να συγκρίνετε τις τιμές και επιπλέον υπηρεσίες των μεγαλύτερων εταιρειών κατασκευής ιστοσελίδων, να δείτε τα πακέτα σχεδιασμού ιστοσελίδας, και να επιλέξετε το κατάλληλο για τις ανάγκες σας.

Μπορείτε επίσης να συγκρίνετε εταιρείες και υπηρεσίες για όλη την γκάμα υπηρεσιών που θα σας χρειαστούν για επιτυχημένη κατασκευή ιστοσελίδας. Από επαγγελματίες developers, εταιρείες κατοχύρωσης domain name, εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων και εταιρείες προώθησης και διαφήμισης ιστοσελίδων.